Tuesday, April 11, 2017

Ahmet Altan

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbecksFczbPN3_N0usCmbpWCp7mu7wulm1NE_R9pyNbxw9O7OBJeIePzZrKayeIqrdtH_oz5e93Z5K6rIV-w-gw6HMTpiUhyphenhyphenNhvD7yQ9OzlaNh42RMQipzt7Ne2s7tZEkDuyptIWyGz9WN/s1600/ahmet_altan_29_1252431658.jpg
Adam Türkiye’nin en popüler romancısı. Değilse de ilk üçe girer.
Hoşunuza gitsin veya gitmesin, bir dönem Türkiye’nin kaderine damgasını vuran gazeteyi yönetmiş. Bu ülkede özgürlüklere inanan kalem sahiplerinin büyük bir bölümü onu izlemiş.
Hiçbir yazısında şiddeti övmemiş. Büyük bir belagatle demokrasiyi, özgürlüğü ve uygarlığı savunmuş. Bu ideallere hizmet ettiğine inandığı sürece hükümeti desteklemiş, inancını kaybedince eleştirmiş. Kimsenin körü körüne goygoyculuğunu yapmamış.
Kardeşi tanınmış bir iktisatçı, profesör.
Bu iki insan dört aydır esir. Tutuklu filan değil. Bilinmeyen kişi veya kurumlar tarafından, bilinmeyen nedenlerle tutsak edildiler. Dışarıyla temasları yok.
Ve asıl çarpıcı olan ne biliyor musunuz? Sözde bu ülkede özgürlüklerden yana olan birtakım gazeteciler, dört aydan beri tek kelimeyle bu insanlardan söz etmemeyi marifet sayıyor.

Bundan büyük rezalet var mı bu diyarda, emin değilim.

43 yorum:

  1. Evet, çok kötü bir tecrit altındalar, kimseyle görüştürülmüyorlar, hatta iki kardeş ayrı hücrelerde ve birbirleriyle de görüştürülmüyorlar, eylül 2016'da ilk tutuklarında bir kere CHPli parlamenterle görüşebilmiştiler. "Subliminal mesajlar vererek darbeye zemin hazırladılar" gibi uyduruk bir suçlamaya karşı karşıyalar. Altanlar, 2013'ten itibaren İslam'dan ümitlerini bayağı kesmişlerdi, ben bilhassa Mehmet Altan için konuşuyorum, çünkü takip ediyordum, ki bence de ılıman İslam denen şey bir safsatadan ibaret...

    Neyse, Altan biraderlerin 2012'den sonra dediği şuydu: " Kemalizm kötüydü fakat (Kürt meselesi hariç), iç çatışma çıkarma potansiyeli zayıftı, doğrudan doğruya özel hayata müdahale etmiyordu. İslamcılıksa Türkiye'yi iç savaşa götürür çünkü doğrudan doğruya özel hayata müdahale ediyor. Şimdi eğitimli insanlar ümitsiz ve yığınlar halinde ülkeyi terkediyorlar. "
    Yanıtla
    Yanıtlar
    1. Ilıman İslam denen şey safsatadan ibaret değil. İslam ve Liberalizm’in uydurulup, uydurulamacağı ise negatiflik ağır basmakta olup, şüpheli. Doğu’dan çok batıdaki Müslümanlara kalıyor o iş. Öncülük oradan çıkar. Eğitimli insanların yığınlar halinde ülkeyi terkettikleri şeklinde de bir kaynak var mı elinizde? Bir araştırma falan. Sanmıyorum .Zaten eğitimlisiniz diye kucak da açmıyor, kalkınmış ülkeler ki; gitseler bile nasıl kalcaklar? Gidip kalabilecek çapta olanların, sayıları çok olsa zaten ülke bu durumda olmaz. İslamistler, Kemalistlerle bütünleştiler. Kemalistlerin Erdoğan'dan öyle çok rahatsız olduklarını sanmıyorum. Aynı devlet gibi bireylerin de Ahmet Altan ve Mehmet Altan'dan tek laf etmemeleri özgürlükçülüğü tehdit olarak görmeleri nedeniyle. Modernistler ve Konservatifler arasında iç savaş çıkmasının imkan ve ihtimali bulunmuyor fakat her ülkede olduğu gibi kavga eder, dalaşırlar. Kapitalist küreselleşme ve iletişim teknolojilerinin gelişimi nedeniyle, geleceğe yönelik şahsi bir ümitsizliğim yok. İçinde bulunduğumuz bölge normalleştikten sonra, Altan Kardeşler de çıkar diye tahmin ediyorum.
    2. Sadece 2016'da 6000(altıbin) dolar milyoneri Türkiye'yi terkedip Batı'ya yerleşmiş, bu devletin verdiği istatistik. Yanlarında götürdükleri parayı da tahayyül edin. Egitimli gençlerin arasında, (hatta genç ailelerden de) yurtdışında iş bulup kaçan benim bizzat tanıdığım bir sürü insan var. Siz nerede yaşıyorsunuz, Nişanyan gibi içeride hapis misiniz?
  2. karşılıkları var mıydı toplumda? kemalistlerin ya da sosyalistlerin iyi kötü bir toplumsal tabanları var ancak altan kardeşlerin ya da taraf gazetesi liberallerinin mağduriyetlerini gündeme taşıyacak bir kitle destekleri yok. taraf cemaatin sponsorluğu, toplu aboneliği olmasa birgün gazetesinin yarısı kadar bile bayi okuru olmayan bir girişimdi. yine de maruz kaldıkları gazetecilikle alakalı faaliyetlerinden kaynaklı zulme, fikir özgürlüğü bağlamında karşı çıkılması gerekir. diğer yandan, kendilerine yan bakan herkesi bir gizli örgütle ilintilendirip, "gazetecilikten tutuklanmadılar" damgasını vurmuş bir yayın çizgisinin mucidinin mağduriyetinin kimsede bir umursama yaratmamasında şaşılacak birşey yok.
    Yanıtla
    Yanıtlar
    1. 1, iyi olmuş demediğiniz kalmış !
    2. @kemalkalyonucu

      Demediği kalmamış, fakat tamamen haksız sayılmaz.
    3. onu desem a.altan'dan ne farkım kalır? tersine ben maruz kaldıkları zulümdür diyorum, "gazetecilikten tutuklandılar" diyorum...
    4. Keşke toplumda bir karşılıkları olsaydı. O taktirde en azından tek adam sultasının yerleşmesi bu kadar kolay olamazdı.
      Eski egemenler 70 yıllık kemalist ajitasyonun sonucunda öyle bir iklim yarattılar ki, ne dinini, ne dünyayı, ne bilimi, ne sanatı ne de kendini bilmeyen bir toplum yetişti o iklimde.
      Sonra da beklenen fareli köyün kavalcısı geldi hepsini peşine takıp götürdü.
      Ahmet Altan ve Mehmet Altan da bütün beyinsel enerjilerini bu sakat sistemin düzeltilmesine adadılar desem abartmış olmam.
      Bizim kendini solcu zanneden kemalist takım da asla okumadan, tabiki yetiştikleri o iklim gereği ezberledikleri gibi onları peşinen mahkum ettiler.
      Çok kısaca hadise bundan ibaret.
  3. "İktidarın çanakçısı olursan, çanakçılık yaptığın o zalimler sana da zulmettiğinde ileride yanında kimseyi göremezsin"in vücut bulmuş halidir kendisi. Şaşılacak, kınanacak bir şey yok.
    Yanıtla
    Yanıtlar
    1. 1995'te de içeri atmışlar. O zaman varmışlarmış mı yanında. Toplumun çoğunluğunu oluşturan iki kesim. Hem İslamist kesim hem Atatürkçü kesimin özgür düşünceye tahammülü yok. Bu açık. Kutsalıma hakaret etti, taşlayın munafığı kafasınlar. Sanki AKP'den önce özgürlükçülermiş, zalimlik yokmuş, iktidarı başa getirip duruma sebep olmuşlar gibi... Sürekli bir İslamcıları öne sürüp, çaktırmadan Kemalizmi olumlu kılma durumu.
    2. @JediToSith

      50000 insan Fetocu, Kürtçü şucu bucu diye hapiste, 100000 kamu çalışanı sorgusuz atıldı. 134 gazeteci tutuklu ve hükümlü olarak içeride, bu hususta şu an dünya rekoru Türkiye'nin. 120000 internet sitesi Türkiye'de erişime engellenmiş, yetmemiş sansürü aşmak için kullanılan VPN'lerin de çoğu engellenmiş. Havuz medyası her yeri ele geçirmiş. Güneydoğu'da yüzbini aşkın insan terörle mücadele bahnesiyle yerinden yurdundan edildi evleri yıkıldı son bir senede. Suriye'de tekbir getirip kafa kesen dünyanın her yerinden gelmiş yüzbinlrrce sapık ruh hastası cihadcı katil, Türkiye'de himaye görüyor. Cumhuriyet tarihindeki gelmiş geçmiş en büyük yolsuzluklar, hırsızlıklar son 10 yılda gerçekleşti, oraya hiç girmiyorum zaten. Bırak Kemalistleri, Türkiye 12 Eylül'ü arar hale geldi.
    3. İslamcıları öne çıkarıp çaktırmadan kemalizmi olumlu kılma durumuna en iyi örnek kendisinin şu sözleri olabilir: "Bunları görünce Atatürk’ü tutuyor noktasına geldim. Kendine rakip olarak Atatürk’ü görüyor, onun resimlerini indiriyor. Bugün Atatürk’ü arar hale geldik”

      Bu arada bilginiz olsun, Ahmet Altan hiç cezaevine girmedi. 1995 davasında, eski türkiye yargısı onu tutuksuz yargılamıştı. 1 yıl ceza aldı ve ertelendi. Atatürk'ü arar ruh halini belki buna yormak lazım.
    4. bartleby

      Meşhur "Atakürt" yazısından değil mi? Bak bakalım bugün Ahmet Altan ayarında tanınmış bir gazeteci, Muhammed'e öyle ağır laf etsin, ceza alıp içeri girmeden kurtulabiyor mu?! Kemalistleri ben de günahım kadar sevmiyorum fakat adil olmak lazım.
  4. Ahmet Altan'ı bilemem, Taraf operasyonunu deşifre etmesi lazım en azından. Ama Mehmet Altan gerçekten alakasız, ona tam bir düşünce cezası uygulanıyor.
    Yanıtla
  5. Neden ahmet altan gibi adamlar yıllarca inanç olarak yanından dahi geçmeyen Fetö'yü savundular o zaman Sevan bey?Tek açıklaması var.
    Türk Düşmanlığı
    Yanıtla
  6. Ragıb Cüneyd12 Nisan 2017 20:40
    Şeriatın kestiği parmak acımaz!
    Yanıtla
  7. Kişilere, partilere, çıkarlara ya da bunların bileşkesi bir yalakalığa değil de ilkelere göre tavır alırsan o anda kimin yanında ya da karşısında olduğunun önemi yoktur. Tek tipçi 90 yıllık eğitimin ürünü solcu, sosyalist, komünist de dese kendine o "üniform" içinden kolay kolay çıkamıyor. Sonra da on parmağında, on kara "iktidar çanakçısı" vs. diye çamur atıyor.
    Terhis olamadınız gitti be!
    Yanıtla
  8. hiç de öyle değil. sadece altan kardeşlere değil, politik olarak çok daha uzak da olan ali bulaç'a, nazlı ılıcak'a dair pek çok şey yazılıyor; geçmiş görüş ve duruş farklılıkları bir yana koyup gayet düzgün hak savunusu yapılıyor, ve hatta son zamanlarda verilmiş en iyi sınavlardan biri bu. sevan bey'in bu saptaması şaşırttı beni; ya da şaşırtmadı mı desem. asimetri konusu açılmışken, ortaya dökülmesi gereken pek çok şey var halbuki... kime eşit doğmuyor, hayatın fıtratında var deyip, binlerce işçinin hayatını kaybetmesine gık çıkarmayanlar, muhalif takılıp ekonomi sayfalarında tek bir sendika haberine yer vermeyen gazeteciler, yıllardır hapiste çürüyen sosyalistlere dair vicdan yaprağı kıpırdatmayanlar, kadınları, eşcinselleri, transları hedef alan şiddet eylemlerini, cinayetleri aksiyon filmi seyreder gibi seyredenler... evet, asimetriden bol şey yok memlekette.
    Yanıtla
  9. ^ Bilinmeyen kişi veya kurumlar tarafından, bilinmeyen nedenlerle tutsak edildiler. ^

    bak sen. bilinmeyen kisi veya kurumlar kahrolsun bilinenler cok yasasin :)
    Yanıtla
  10. Tamam artık bu kadar zırvalık yeter, bu yazıyı yazıyorum ve Ahmet Altan zırvalığını kapatıyorum. Insanlar 15 Temmuz'da ihanetin büyüğünü gördü, Ahmet Altan gibi söykersek diken dururken kıymığa bakmak lüzumsuz.
    Şimdi herkes dağılsın
    Yanıtla
    Yanıtlar
    1. "Insanlar 15 Temmuz'da ihanetin büyüğünü gördü" soylemini dearbeyle ilgili kullanilmasina, bu denli yaygin kullanilmasi nasil bir durumdur?

      15 temmuz'da bi ihanet varsa bunun sorumlusu ihaneti yapanlar degil yahu. Bunun sorumlusu o insanlari "baglilik"larina gore o makamlara getirenlerdir. Ve islerini oalabilecek en kotu sekilde becerememislerdir. Ustune, lutufmus, vatan millet vs. bu isten en pis sekilde nemalanmaya devam etmislerdir.

      Cok vatanini seviyorsan istifa et, milleti kandirmayi da birak. Isler iyi gidince bi yaptik ettik, kotu gidince, ust akil, ihanet vs. Beceremedin arkadasim. Sictin sivadin.

      Mac mi bu? Fanatik fanatik, ne derse heyooo! Ulke kume dustu..
    2. "haksız olduklarını ergenekon ile hapse atılanlara zulmettiklerini çok iyi biliyorlardı"

      Nerden biliyorsun? Eger boyleyse, bu bulgu uzerinden mi bu yargilaniyorlar, yoksa bu hukumetin intikam yargilamalrindan biri mi? Eger ikincisi olduguna inaniyorsan, nasil hem kemalsist/ataturkcu/modernist oldugunu, hem de kabile/intikam yargisisnin adalet olduguna inanirsin? Nasil adaletin herkese esit meseafede ve dellillerle isleyen bir surec olmasi gerektigini -bunu egip bukmekle yargilanslar dahi- reddedersin?

      Soyledikleriniz ne evrensel, ne de moderen, sadece fanatiklik. Rica ediyorum, fanatikligi birakin, yada modernlik/cagdaslik iddiaini..

      Sizi temin ederim, modernlik iddianizi birakir birakmaz iciniz cok rahatlayacak...
    3. Adsız18 Mayıs 2017 14:39'a
      Yazıda hükümete yönelik harhangi bir değerlendirme mi mevcut ki bu yazıya cevap olarak hükümet eleştirisi yapılmış.
      Anlayabilmen için madde madde:
      i) Yazar 15 Temmuz'u ülkeye ihanet hatta ihanetin büyüğü olarak görmektedir
      ii) Yazar bu darbe teşebbüsünün Fethullah Gülen'e bağlı askerler tarafından yapıldığını değerlendirmektedir.
      iii) Yazar bu süreçte Ahmet Altan'a sahip çıkmayı lüzumsuzluk olarak görmektedir( Ek: İlk yazıda söylenmese de yazar Fethullah Gülen grubunun güçlenme sürecinde Ahmet Altan'a sorumluluk yüklenmekte ve hatta belki de Ahmet Altan'ın o grubun içinde olabileceğini düşünmektedir, yazarın bu konuda kafası net degil) Ve burada da Ahmet Altan'ın 'Direk ve Kıymık' yazısına atıf yapmaktadır
      (Yazar ilk yorumunda Ahmet Altan'ın yazısının ismini yanlış hatırladığı ve internette de kontrol etmediği için yazının ismine hatalı bir şeklilde 'diken ve kıymık' olarak yapmaktadır atıfı)
      iv) Ve son olarak yazar kullandığı isme binaen son sözü söyleme iddiası ile herkesin dagilmasını istemiş ve ne yazık ki:-( yazarın bu tavrı karşılık görmemiştir
  11. "akp eskiden ciciydi altanlar o zaman da hakkı savunuyorlardı akepe kaka oldu şimdi de hakkı savunuyorlar ve akp'nin karşısına dikildier" argümanı klasik liboş argümanıdır nitekim nişanyan da liboşun önde bayrak taşıyanıdır.

    akp eskiden cici falan değildi biz kemalistlerin defalarca söylediği gibi sadece ve sadece amaca giden yolda kendilerini gizliyorlardı. hala daha bir parçalarını gizlemeye devam ediyorlar.

    altanlar eskiden de hakkı savunmuyorlardı 2009'da icat olmuş word font tiplerinden uydurulmuş delilllerin bavulculuğunu yapıyorlardı. haksız olduklarını ergenekon ile hapse atılanlara zulmettiklerini çok iyi biliyorlardı. kötü niyetlerinin bal gibi farkındaydılar. ve hatta böylesine kötü olmaktan epeyce zevk alıyorlardı.

    altanlara hiç acımam. umarım bir daha çıkamazlar o kodesten. tsk'nın onurlu subaylarının hayatını iftiralarla mahvederken iyiydi de şimdi mi kötü oldu?
    Yanıtla
  12. Benim temennim Ahmet Altan'ın bir hücreye alınıp duvarlarına yarbay Ali Tatar'ın, Kuddusi Okkır'ın, Türkan Saylan'ın, İlhan Selçuk'un vs. fotoğraflarının yapıştırılması. Ve Ali Tatar'ın mektubunu ezberlemesi, her gün bir Ilhan Selçuk yazısı ezberlemesi, Sabriye Okkır'ın cinayeti gördük kitabini ezbere okumasi istensin. Yapamazsa falaka...
    Yanıtla
  13. Buna ağırlaştırılmış müebbet istenmiş; mutluluk verici bu kısmı. Ama inşallah müebbet ceza alır, içeride hücrede vakit geçirir ve af vs.den yararlanmadan cesedi çıkar dışarı. Tabii aynı sey o bavulcu oğlan vs. için de geçerli.
    Belki o zaman huzur bulur Ergenekon, Balyoz mağdurlarının ruhu...
    Yanıtla
  14. İsimsiz köpek havlamalarının burada yayınlanmasına izin verelim mi vermeyelim mi? Zor bir karar. İnsan seçmekte zorlanıyor.
    Yanıtla
    Yanıtlar
    1. Ragıb Cüneyd24 Nisan 2017 13:00
      İnsan demokrat olmayınca zorlanır tabi.
    2. Hocam kurban olam çomarların sesini kesme. Sabahın beşinden beri okuyorum, havlamalar sayesinde Türkiye'de olduğumu hatırlayıp işe geç kalmaktan kurtuldum. Bence kalsınlar. Hem yarın öbür gün torunlarımız "ya benim dedem de ne kadar geri kafalıymış nasıl çoklu evrenler teorisinin deneysel oldugunu fark edememiş" diye bizi yargılamadan önce nasıl bir akıl zihin tecavüzlerine maruz kaldığımızı görürler.

      Bu arada hayırlı cimalar.
    3. Gerçekler "asabiyet" yapıyor galiba Sevan.
      Yazmaya çalıştığınız "çakma liberal tarih" tel tel dökülüyor.
      Yani bu kadar sinirlenmekte haklısın aslında.
  15. Hocam iyi güzel diyorsun da , sen de the cemaat yazında "vıcık vıcık riya" demedin mi? Hapsedilmesine ben de karşıyım da, yeniçeri ile mücadele derken bunun yapılış şekli kumpas olmadı mı? Sahte deliller yaratilmadi mı? Yaşını başını almış Ilhan Selçuk ile Türkan Saylan a yapılan iğrenç değil miydi Allahsen cevap ver?(Tuncay Özkan ın hapsedilmesine karşı olduğunu söylemiştin zaten) Affina sığınarak söylüyorum ama Ahmet Altan in samimiyetine, dürüst olduğuna pek inanmıyorum. Ha öyleyse bile mücadele uğruna ilkeleri vicdanı uykuya yatırma tuzağına düşmüştür.
    Yanıtla
  16. Bu bloğun sahibine de, üstteki yazıda bahsedilen ismini zikretmeye gerek olmayan adama da sabahtan akşama kadar sarı saçlım mavi gözlüm dinletilirse, devletin bunları bağlamış olması daha da keyifli bir hal alır. Sevan sever dilleri yarım yamalak bilip ahkâm kesmeyi, bu şarkıyı da bildiğini sandığı dillere çevirsin. Yar bana bir eğlence medeeeet!!!
    Yanıtla
    Yanıtlar
    1. Bu nasil bir trolluktur, su yazdiklariniza bakar misiniz? Bu adam etimoloji sozlugu yayinlamistir, kitaplari vardir, su blog bile insani kipir kipir eden bilgilerle doludur, bu nasil bir dildir. Hic degilse cabalayan insana dahi sayginiz yok mudur?

      Yazdigin yorumu bir daha okur musunuz?

      Neyin turkusunu kime dinletiyorsunuz? Ne alakasi var? Sosyal sozlesmeleri(n/mizin) nasil farkinda olmazsiniz? Buyrun sizi baskan yapalim isterseniz? Sevan tuvalet temizlesin. Dil bilimci bozuntusu, ne anlar o!

      Ugrasin, trollemek disinda bir metin uretin, urettiginiz okuyun. Nasil bir yavanlik bu, sana bir eglenceee haydiii hooobaaa!
  17. Bunca insan hapse düştü, hayatını, sağlığını, mesleğini kaybetti.Kürt şehirlerinde taş üstünde taş kalmadı. Şu an iki genç insan açlık grevinde ölmek üzere. Tüm bunları saymaya gerek bile yok gerçi. Kusura bakmayın ama herkesin hakkını savunmak mümkün değil, bir hiyerarşi oluşuyor ister istemez. Yıllarca bu çekirge sürüsünün değirmenine su taşımış, şu anki düzenin kurulmasında temel rol oynamış bu insanlar, hapiste olmalarını doğru bulmasam da, öncelik sıramda epey aşağıda. Sizin arkadaşınız tabi, anlıyorum. Mesela sizi, birçok görüşünüze katılmasam da savundum ve savunurum, çünkü o seviyeye (vıcık vıcık riya mıydı) düştüğünüzü sanmıyorum. Foça ve bilgisayar için cidden sevindim, umarım yakında çıkarsınız. Selametle kalın.
    Yanıtla
  18. Yahu biraz hazım lütfen, tuvalet temizlemesin elbette ama büyük bir günahkarı eleştirene köpek havlaması derse de lafı duyar. Sevan tabii ki Türkiye için değerli olması gereken bir adam. Ama ayağınız da yere bassın yazdığı hiçbir şey temel kaynak olacak kadar değerli olamaz. Etimolojiden bahsettin madem sana ciddi iki eser:

    "An Etymological Dictionary Of Pre-Thirteenth-Century Turkish
    Sir Gerard Clauson

    Tarihi Ve Etimolojik Türkiye Türkçesi Lügatı
    Andereas Tietze"

    Haydi şimdi sana hooobaaa, başla ciddi kaynaklara
    Yanıtla
    Yanıtlar
    1. Merhaba, elestirdiginiz yorum bana ait. Kaynaklar icin de tesekkurler (acaba nisanyan ne diyor bunlara). Simdilik, dediginiz gibi belki cok ciddi kaynaklar olmasa da, nisanyan blog ve nisanyan sozluk etimoloji merakimin temel kaynaklari. Adamin hitabeti de keyifli. Insallah ileride zamanim olur, kaynaklarimi cesitlendirebirlim...

      Ote yandan simdi "tuvalet temizlemesin elbette" diyorsunuz ama ilk yorumunuzda "gece gunduz bir turku dinleterek" "iskence" yapilmasinda bir sorun gormemistiniz. Boyelikle hapislik halleri daha da keyifli olacak demistiniz. Boyle mi diyorsunuz, ne diyorsunuz? Yorumunuzda buyuk bi gunahkar derken neyi kastediyorsunuz? Allah katinda mi, yasalar huzurunda mi? Yoksa kastiniz, etimoloji camiasindaki gunahlari mi? Anlamiyorum, simdi neyin hazmindan bahsediyorsunuz? Hazmedilemeyen ne? Yoksa butun bunlar trollugunuzun geregi mi? Yoksa onerdiginiz kitaplar da mi bunun parcasi, gugilda aramayla bulunmus.

      Cok karmasik bir insansiniz, sizi anlamakta zorlaniyorum. Lutfen bana yardimci olun.



    2. Bu bilgi düzeyi ile anlamamanız tercihim olur, lütfen beni anlamayın. Aksi halde üzülürüm
  19. Dil bilimini önemseyen bir adamın cümlesi:
    " Yazdığın yorumu bir daha okur musunuz?"
    Üniversite sınavları da yaklaşıyor madem daha sık göz atmak lazım buralara
    Yanıtla
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Bahsettigin anlatim bozuklugu olan cumleyi ben yazdim. Dil bilimi onemsemek, etimolojiyle ile ilgili yazilar okumayi sevmek, dilin evrimini gelisimini anlamaya calismak, bunlarin cabasini onaylamak ile (her zaman) dogru cumle kuramamak farkli konular. Sonra hizli hizli yorum yazarken insan her zaman gozden gecirmeyebiliyor. Sonra iki, turkce yazi becerilerim -cabalamama ragmen- gercekten de kotu. Kucuk bir yorumu yazmak bile bazan cok vaktimi aliyor, ve cogu zaman (sonra okurken farkettigimde) hatalardan ve coklugundan utaniyorum. Ama siz, yorum yazarken ve baskalarina atistiginiz zaman, lutfen, turkce kullanimi kadar mantik kurallarina da dikkat edin :)


    2. Muhtemelen buna da logic bilgim yetersiz ama vs.li ağlak cümle ile cevap vereceksin ama yine de;
      mantıktan konuşuyorsun madem Teo Grünberg'in ismi de benden sana kıyak olsun.
      Kendi dilini doğru düzgün beceremeyen bir adamın başka dilleri hiç beceremeyeceğini tahmin etmek zor olmadığı için yabancı dilde kaynak önermedim. Dil özürlü Türk insanı için Teo Grünberg mantık konusunda şanstır
  20. https://eksisozluk.com/ahmet-altan--55607?searchform.author=no-country-for-old-men&a=search
    Yanıtla
  21. https://eksisozluk.com/ahmet-altan--55607?searchform.author=nazli-fikret-run&a=search
    Yanıtla
  22. Ahmet Altan islamcıların "tetikçiliğini" yaparak "gazeteciliği" katletmiştir.
    Hep böyle hatırlanacak...

1 comment:

  1. Ahmet Altan hırsızlarla cuntacılar anlaştı dedi ve bileti kesildi.Ahmet Şık ' da Akp bit parti değil , mafiadır demişti , işin tuhafı birincisinde ergenekoncu dendi , ikincisinde de fetöcü.
    Alexi Zorba

    ReplyDelete